1177 yrsel

Yrsel – 1177

Vid yrsel brukar kroppen kännas ostadig, till exempel när du reser dig upp. Att bli yr är vanligt och kan ha många orsaker. Yrsel går oftast över snabbt och …

Vid yrsel brukar kroppen kännas ostadig, till exempel när du reser dig upp. Att bli yr är vanligt och kan ha många orsaker. Yrsel går oftast över snabbt och är inte skadlig, även om det kan kännas obehagligt. Ring genast 112 om någon har yrsel och samtidigt får ont i bröstet, blir förlamad eller har svårt att andas.

Yrsel, svimning och kramper – 1177

Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som har att göra med yrsel, …

Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som har att göra med yrsel, svimning och kramper.

Kristallsjuka – godartad lägesyrsel – 1177

Kristallsjuka, godartad lägesyrsel, är en vanlig form av yrsel som orsakas …

Kristallsjuka, godartad lägesyrsel, är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat. Du känner dig mycket yr när du vrider huvudet på vissa sätt.

Utmattningssyndrom – 1177

Symtom · Du har fysiska besvär som hjärtklappning, yrsel och värk. · Du är väldigt känslig för ljud. · Du kan få olika typer av besvär från magen och tarmarna.

Utmattningssyndrom innebär att du har flera olika kroppsliga och psykiska besvär som beror på långvarig stress eller andra svåra påfrestningar. Med stöd och behandling återhämtar du dig, även om du kan vara till exempel stresskänslig en längre tid. För vissa tar återhämtningen lång tid.

Svimning – 1177

6 nov. 2020 — Svimning beror på att blodtrycket sjunker och är oftast inte …

Att svimma innebär vanligtvis att du faller ihop från att ha stått upp och blir medvetslös under en kort stund. Svimning beror på att blodtrycket sjunker och är oftast inte skadligt. Det är ovanligt, men ibland kan svimning bero på någon sjukdom som epilepsi, stroke eller hjärtfel. Ring 112 om någon svimmar och inte snabbt vaknar och mår bra igen.

Öron och balans – 1177

Här kan du läsa mer om sjukdomar och besvär som ont i örat och öroninflammation men också om besvär som påverkar balansen och som gör dig yr.

Ménières sjukdom – 1177

Attacker med yrsel, hörselnedsättning och sus i ena örat kan vara Ménières …

Attacker med yrsel, hörselnedsättning och sus i ena örat kan vara Ménières sjukdom.

Spänningshuvudvärk – 1177

18 okt. 2022 — Symtom · Du kan få yrsel. · Du kan få öronsus och en känsla av lock för öronen. · Du kan gnissla tänder. · Du kan få ont i ryggen, nacken och …

Den vanligaste formen av huvudvärk är spänningshuvudvärk. Både barn och vuxna kan få spänningshuvudvärk. Den kan bero på till exempel trötthet, stress, felaktig arbetsställning och sömnbrist. Du kan oftast behandla besvären själv.

Lågt blodtryck – 1177

23 juni 2022 — Du som är vuxen har lågt blodtryck om det är under 90/60 och du har symtom, till exempel att du känner dig yr. Blodtrycket är inte för lågt …

Lågt blodtryck är oftast ofarligt och kräver inte någon behandling. De flesta som har lågt blodtryck har inte några symtom. Får du ett plötsligt blodtrycksfall bör du sätta dig eller lägga dig ned och ha benen högt. Ibland kan du behöva söka vård.

Yrsel – symptom, råd och behandling – Capio

Yrsel – symptom, råd och behandling | Capio

Yrsel uppstår när det blir en störning i balansfunktionen. Plötsligt stämmer inte signalerna mellan de olika sinnesorganen i kroppen överens med vad hjärnan är …

Vid yrsel kan du känna dig ostadig i kroppen och illamående. Balansen blir påverkad och rummet snurrar. Det är också vanligt att man blir yr.

Keywords: 1177 yrsel, virus på balansnerven 1177, yrsel 1177, vestibularisneurit 1177, fobisk yrsel 1177, nystagmus 1177, inflammation på balansnerven 1177