Slem i avföringen 1177

Ulcerös kolit – 1177

Du får slem i avföringen. Du får svårt att bajsa och det känns som att du inte lyckas tömma tarmen helt. Det är ovanligt, men en del kan få ont i magen eller …

Tjocktarmscancer och ändtarmscancer – 1177

27 aug. 2021 — Det kan läcka gaser, avföring eller slem utan att du kan hindra det. Det kan göra ont när du bajsar. Du kan känna att något buktar ut vid …

Cancer i tjocktarmen eller ändtarmen är en av de vanligaste cancerformerna i Sverige. De flesta som får sjukdomen är över 60 år men en del är yngre. Chansen att bli av med cancern är större ju tidigare den upptäcks.

Hemorrojder – 1177

Avföringsinkontinens kan vara olika. Det kan vara att du har svårt att hålla emot gaser, eller att det läcker ut vätska om du har lös avföring. Det kan också …

Hemorrojder är ett vanligt besvär, som oftast går över av sig själv. Det märks ofta genom att det blöder, svider eller kliar i ändtarmsöppningen. Symtomen kan bli värre när du krystar. Du kan göra mycket själv för att förebygga hemorrojder och underlätta att de läker.

Avföringsinkontinens – 1177

Har du sett blod i avföringen? Läkaren känner på din mage och du får också lämna blodprov och avföringsprov. Vid IBS visar proverna att tarmen fungerar som den …

Avföringsinkontinens innebär att det läcker ut avföring utan att du kan förhindra det. Att det läcker kan bero på olika saker. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra, men ibland kan en behandling eller en operation behövas. Att ha avföringsinkontinens är vanligare än vad många tror.

IBS – känslig tarm – 1177

En tarmficka är en utbuktning i tjocktarmsväggen. Det är vanligt att ha tarmfickor. En tarmficka kan bli inflammerad och göra ont.

IBS innebär att det är en störning i hur tarmen arbetar och dess känsel. Vid IBS har du ont i magen och diarré eller förstoppning. Symtomen kan ibland vara väldigt besvärliga, men ofta går det att minska dem genom att undvika viss mat eller genom att använda receptfria läkemedel.

Inflammerade tarmfickor – 1177

Har du eller ditt barn blod i bajset? Är bajset lösare eller hårdare än vanligt? Här kan du läsa vad det kan bero på och när du ska söka vård.

En tarmficka är en utbuktning i tjocktarmsväggen. Det är vanligt att ha tarmfickor. En tarmficka kan bli inflammerad och göra ont. Inflammerad tarmficka kallas också för divertikulit.

Diarré, förstoppning och blod i avföringen – 1177

6 dec. 2021 — Normalt sett är avföring som innehåller lite slem helt ofarligt, så länge det inte kommer i större mängder eller i kombination med andra symptom …

Har du eller ditt barn blod i bajset? Är bajset lösare eller hårdare än vanligt? Här kan du läsa vad det kan bero på och när du ska söka vård.

Slem i avföringen, orsaker och behandling – Kry

Slem i avföringen, orsaker och behandling | Kry

blod i avföringen; hård i magen eller lös i magen; långvarig diarré; förstoppning eller att vara bajsnödig ofta; kraftig slembildning i tarmen som gör …

Avföring som innehåller lite slem helt ofarlig, så länge det inte kommer i större mängder eller i kombination med andra symptom.

Tjocktarmscancer & ändtarmscancer – symtom, orsak och …

Tjocktarmscancer & ändtarmscancer – symtom, orsak och behandling | Cancerfonden

Tjocktarmscancer & ändtarmscancer är sammantaget den fjärde vanligaste cancerformen i Sverige. De flesta, 75 procent, är över 65 år när de får sjukdomen.

Keywords: slem i avföringen 1177